patriesdownunder.reismee.nl

Kia Ora Bro's

Kia Ora Bro's (=hello my good friends!)

Zo alvast een eerste lesje in de Maori taal voor jullie. Voor de rest houd ik me maar gewoon bij het Nederlands, wel zo makkelijk! ;-)
Daar zit ik dan alweer 2,5 week in Nieuw Zeeland en het is hier echt geweldig!! Ik heb hier niet stil gezeten en weer allemaal leuke activiteiten ondernomen.

Op 20 januari kwam ik aan in Auckland waar het helaas de 1e paar dagen regende. Als het hier regent dan regent het ook echt. Het voelde helemaal alsof ik weer in Nederland was! ;-) Auckland vind ik niet zo'n leuke stad en hier is niet zo heel veel te beleven...
Na een paar dagen Auckland ben ik richting een bekende van mij in Opotiki gegaan. Daar was het echt op en top relaxen. Toen ik daar een dagje naar het strand ging, had ik haast het hele strand voor mij alleen, heerlijk!! Voor de rest een beetje de omgeving verkend.

Vervolgens ben ik richting Mount Maunganui gegaan. Dit is een badplaats met een geweldig strand en een berg van 232 meter die dit stadje domineert. Op een van mijn dagen hier heb ik deze geweldige berg beklommen, wat toch best tegenviel! ;-) De verspilde energie was dubbel en dwars de moeite waard en de topbood een geweldig uitzicht over de stad! :-)

Mijn reis vervolgde ik via de Coromandel Peninsula, wat bekend werd door het goud wat hier gevonden kon worden. Hier kwam ik geweldige uitzichten, prachtige heuvelachtige
landschappen, witte zandstranden en veel regen tegen! Een van de stops was bij 'hot water beach'. Hier kun je met een schep je eigen 'hot water pool' graven gedurende 2 uur voor en na 'low tide'. Op deze plaats stroomt een hete ondergrondse rivier van binnenin de aarde naar het oppervlak. Een andere stop die ik heb gemaakt, was bij het plaatsjeWhitianga. Hier zat ik in een hostel waar ik een geweldig uitzicht over de Pacifische Oceaan had en dat voor
ongeveer 15 euro!! In deze plaats heb ik de ferry genomen naar een ander gedeelte waar ik mooie wandelingen kon maken. NZ is echt een perfect land om mooie wandelingen te maken en veel verschillende landschappen te passeren!

Na de helaas vooral regenachtige dagen hier ben ik met een busreis van 7 uur! richting het noorden gegaan. De afstanden tussen de verschillende plaatsen vallen hier best tegen, maar de bus is een fijne manier van reizen. Gelukkig komt hier ook naar regen zonneschijn en heb ik de laaste week veel zon gezien! :-) Mijn volgende stop was in Paihia wat een toeristisch dorpje is met mooie stranden middenin de natuur.

Daar heb ik een dagtour gedaan naar Cape Reinga. We vertrokken 's ochtends vroeg met de bus richting '90 mile beach'. Hier reden we gedurende het opkomende tij een aantal kilometers over het strand. Daarna stopten we om te gaan 'sandboarden'. We kregen allemaal ons eigen bodyboard en we konden de 15-20 meter hoge duinen opklauteren. Boven aangekomen, kon je met je bodyboard naar beneden zoeven wat echt supergaaf was!! Het ging best hard en
beneden aangekomen, zoefde ik verder door het water. Dat gaf een heerlijk adrenaline kick! :-) Na het sandboarden gingen we bij een pitoresk strandje lunchen en daarna door richting Cape Reinga. Cape Reinga is bijna het meest noordelijke punt van NZ, het scheelt 3 km. met North Cape. Op deze plaats komen de Pacifische Oceaan en de Tasmaanse zee samen. Daarnaast staat dit punt er bij de Maori bekend omdat hier de geesten hun weg vinden naar de onderwereld. Het was een bijzondere ervaring om hier wat tijd door te brengen. Hierna gingen we door naar een winkel waar ze allemaal producten maken van de 'kauri trees' hier. Daar vervolgden we onze weg naar de plaats Mangonuiwaar ze de beste Fish & Chips van heel NZ hebben. Tot slot maakten we een stop in het 'Puketi Kauri Forest' waar we een korte
wandeling hadden. Het was een vermoeiende dag, maar ik heb het erg naar mijn zin gehad!!

De volgende dag had ik alweer iets nieuws gepland, dat houdt me mooi bezig! ;-) Ik ging een 'overnight cruise' doen met de Rock Boat. We verzamelden aan het eind van de middag en na een eerste kennismaking konden we aan boord. Wezaten met een groep van 40 personen met verschillende nationaliteiten en van verschillende leeftijdenaan boord. We sliepen met z'n vieren in een kamer en ik sliep bovenin een stapelbed wat maar een halve meter breed was en waar ik niet rechtop in kon zitten! Gelukkig ben ik dr niet uit gevallen, want dat was mijn specialiteit toen ik nog wat jonger was! ;-) Onze eerste activiteit was 'eend schieten'. We vaarden en achter de boot aan hobbelde de eend mee. Het was de eerste keer dat
ik met een geweer schoot en helaas had ik geen beginnersgeluk... De eend had meergeluk met mij! ;-) Na deze activiteit gingen we vissen voor ons avondeten. Helaas konden we geen grote snapper aan de haak slaan, maar gelukkig was er een backup plan voor ons avondeten. Gedurende de zonsondergang konden we genieten van een heerlijke maaltijd. Na
het eten was het tijd voor het meest geweldige wat ik tot nu toe gedaan heb. Het was helemaal donker en ik heb nog nooit zoveel sterren bij elkaar gezien! We gingen in kleine groepjes kajakken. Mijn eerste keer kajakken en ik ben niet eens omgeslagen! ;-) Het was geweldig om 's avonds te kajakken en als je met je hand in het water ging dan gaf het licht! Dit komt doordat de algen overdag al het zonlicht in zich opnemen en bij helder water geven zij 's nachts licht. Dit had ik graag met jullie willen delen, maar foto's kunnen nooit weergeven hoe ik dit ervaren heb!
De tijd was weer veel te snel voorbij en het was tijd om te gaan slapen. De volgende dag stond ik om half 6 op om de zonsopgang te kunnen zien. Het was een beetje bewolkt, maar zeker de moeite waard. Langzaamaan werd iedereen wakker en hadden we een heerlijk Nieuw-Zeelands ontbijt. Na het ontbijt stopten we bij een mooie snorkelspot om de
onderwaterwereld te bewonderen. Het was m'n 1e keer snorkelen, maar er zullen er meer volgen! Na een lunchstop op 1 van de 144 eilanden die de Bay of Islands rijk is, cruisden we weer richting de haven van Paihia. Op de top van dit eiland hadden we een geweldig uitzicht over de Bay of Islands! Dit was ook geweldig om te doen, dus als je een
keer in de buurt bent dan raad ik je dit echt aan! ;-)

Na al deze geweldige dingen was het weer tijd om richting Auckland te gaan. Morgen komt mijn broer aan in Auckland en dan gaan we samen voor 2,5 week over beide eilanden reizen! Vandaag heb ik in Auckland nog een bezoekje gebracht aan Rangitoto eiland. Dit is de jongste vulkaan van Auckland en het eiland is ontstaan na een vulkaanuitbarsting van 600
jaar geleden. Op dit eiland heb ik mooie wandelingen gemaakt en het was apart om over het gestolde lava te lopen en al het groen om me heen te zien. Na een paar uur wandelen, heb ik de ferry maar niet gemist, want het leek me niet aantrekkelijk om een nacht op een eiland door te brengen waar helemaal niets is.

Tot nu toe heb ik nog maar een klein deel van NZ gezien, maar dit is al geweldig. Dus de rest wat ik ga zien, zal ook weer veel moois te bieden hebben! Gedurende mijn reis heb ik natuurlijk ook heel veel schapen gezien, want voor elke Nieuw-Zeelander zijn er 9 schapen. Die zijn dus niet te missen... ;-P

Ik hoop voor jullie dat er snel weer wat meer zonnestralen jullie richting opkomen! Ik geniet nog steeds van alle mailtjes enzodie ik uit NL krijg en ik probeer ze zsm te beantwoorden.

Haere ra. (= tot ziens)

jorine

over schapen gesproken idd, als je de kans krijgt zou ik echt even de film black sheep kijken, GEWELDIG!! en dan zie je die beesten ineens heel anders haha, speelt zich bovendien af in jouw omgeving nu ;) cool dat je weer zoveel hebt beleeft meid, en fijn dat je straks weer even normaal nederlands kan praten als je broer er is (straks verleer je het nog!) xxxjorine

Renee

Wat klinkt het allemaal geweldig Patries! Om jaloers van te worden haha..veel plezier met je broer! xx

Marieke

Wat een leuk verhaal! En de zonnestralen mogen zeker deze kant al op komen. Ik snap wel dat je broer naar NZ gaat, t vriest hier nog steeds :(. Je foto's zijn ook leuk, je doet echt super veel daar! En jammer dat je het lichtgevende water niet kon fotograferen, ben nu wel heel nieuwsgierig geworden ;). Liefs!

Margherita

Have fun schatje

karen

Patries!
Heerlijk die verhalen :). Haha, aantrekkelijk hoor, zo'n eiland met niks, wel een superuitdaging, maar toch goed dat je de ferry hebt gehaald, wie weet wat daar rondloopt en kruipt enzo! Gelukkig (voor mij) beginnen heir de Olympische Spelen, naja hier. Hier op TV en dat is een fantastische uitkomst tijdens dit weer hier, voor mij dus een goede smoes om thuis te zitten. Geniet jij even lekker verder van het lichtgevende water en alle mooie dingen die je nog gaat zien!

X

Bernard en Cynthia

Veel plezier met z'n tweeën en maak er een mooie rondreis van! We zijn benieuwd naar de verhalen en foto's! By the way, je hebt ook een mail van ons.

Liefs!